Coaching

In de sessies kijken we samen naar jouw thema’s, mechanismen en wat er gevoeld mag worden. De verbonden ademhaling is leidend in de sessies. Bij deze transformerende ademhalingstechniek worden de pauzes tussen de in- en uitademing weggehaald en komt dat wat zich heeft vastgezet, weer in beweging en naar de oppervlakte waardoor je je er bewust van kunt worden, het doorvoelen en daarmee stap voor stap integreren.

De ademsessie werkt op drie bewustzijnsniveaus: fysiek, mentaal / emotioneel en spiritueel. Je kunt tijdens het ademhalen verschillende dingen ervaren. Er kunnen gedachtes en emoties opkomen, er kan verkramping ontstaan, je kunt fysieke sensaties ervaren, en soms lijkt er juist weinig te gebeuren. Dit zijn allemaal oude dingen die in je lichaam zijn opgeslagen die je door middel van de ademhaling losser maakt en naar de oppervlakte brengt.

Tijdens de actieve ademhaling zal ik je ondersteunen zodat je lichaam / je systeem als het ware meer kan openen. Dit doe ik door je met mijn stem te begeleiden, aan te raken of je vragen je lichaam te bewegen.

Individuele sessies
Een eerste ademsessie duurt ongeveer 1.5 tot 2 uur. (Vervolgsessies ongeveer 1 tot 1.5 uur.) Na een intake-gesprek waarbij ik zal vragen naar je (dagelijks) leven en wat op dit moment aandacht verdient, zal je na een korte opwarming, een half uur liggend, actief en verbonden ademen. Daarna is er ongeveer 10 รก 15 minuten ontspanning. Daarna is er gelegenheid te delen over je ervaring en bespreken we wat je thuis eventueel zelf kunt doen.

Duo-sessies
Een duo-sessie kun je doen met een vriend, vriendin, je partner, familielid, enzovoorts en duurt ongeveer 1.5 a 2 uur. Tijdens de sessie is er aandacht voor jullie individuele processen en de interactie tussen jullie. Na een intake-gesprek beginnen we met een aantal oefeningen om op te warmen en te kijken naar de dynamiek tussen jullie. Gevolgd door een actieve en een ontspannen adem-techniek waarbij je zo veel mogelijk aanwezig probeert te blijven bij dat wat je ervaart. Na afloop is er ruimte om te na te bespreken en te kijken wat voor oefeningen jullie thuis eventueel zouden kunnen doen.